Iva Kreativa

Hranilice za ptice

-
Objavljeno u Zima
- Nedjelja, 08 Siječanj 2012 - Napisala -

12-01-09-hranilica-za-ptice-5

Imamo knjigu "Promotri, zavoli, čuvaj" volimo je čitati a Eva i Leon, potaknuti knjigom, poželjeli su pomoći pticama u prirodi da prežive zimu. Tako smo, na sveopće zadovoljstvo, krenuli u avanturu pravljanje hranilice za ptice te nabavku sjemena. Uz igru naučili su ponešto o pticama, njihovoj hrani i s velikim zanimanjem pratili su svaki korak nastanka hranilice za ptice. Više u nastavku teksta ... :)

Par dana razmišljali smo od čega napraviti dok se nismo odlučili za plastične boce. Kao pokrov, za zaštitu od kiše, iskoristi smo češere cedra koje smo pronašli u šetnji prirodom. Sakupili smo češere koji predivno izgledaju i to je krov naše hranilice.

Evinu hranilicu napravili smo od plastične 1,5 lit boce. Odrezali smo otvor na boci,  te ispod otvora napravila rupu kroz koji smo provukli štap, tako da štap izađe na drugu stranu boce. Poželjno je da boca ima čep. Probušila sam čep i provukla špagu. od vrha prema dnu ljepila sam šišarke Cedra (pištoljem na vruće ljepilo) . Sljedeći korak bojanje u ljubičasto, nakon sušenja, crtanje ružičastih latica oko kruga te srebrnim gliterom nacrtala sam latice.

Leonovu hranilicu za ptice napravili smo od 5 lit plastične boce destilirane vode. Prvo sam skalpelom obje strane zarezala bocu. Nisam provukla špagu kroz čep već oko čepa a žutu ručkicu sam odrezala. Šišarke Cedra ljepila sam od vrha prema dolje. Sve u krug... nakon toga obojali su u plavo. Imala sam kući crne samoljepljive folije te sam odrezala ptice. Zalijepili smo ih sa svih strana, na kraju svakoj ptici dodali plastično oko. Naša hranilica je gotova.

Nakon što su ptičje hranilice bile gotove krenuli smo u nabavku ptičjih sjemenka i svinjske masti. U knjizi "Promotri, zavoli, čuvaj" ima recept "ptičji kolač" koji smo prilagodili na svoj način. Sjemenke smo pomiješali sa masti i kikirikijem. Sve sastojke dobro smo izmiješali te stavili u hladnjak.

Na špagu smo provukli neoljuštene kikirikije te nanizali na špagu.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.