Iva Kreativa

Snjegovići

-
Objavljeno u Zima
- Utorak, 21 Veljača 2012 - Napisala -

Nikada dosta snjegovića, ideje i načina ima mnogo. Ono što je potrebno za napraviti reciklirane snjegoviće je mašta, svi su na neki svoj način jedinstveni.

Pogledajte oko sebe, naći ćete dovoljno materijala za izradu. Mi smo iskoristili razbijene ukrasne plastične (prozirne) kugle, stiroporne kugle, sitni stiropor, lijepe boce, plastične (ranije kaširane) posude, kratke ostatke čupave žice. :)

Ideja mi je sinula kada su mi na moju veliku žalost pale i razbile prekrasne (prozirne) plastične kugle. Bilo mi ih je žao baciti jer su prekrasne.  Imale su pukotinu preko pola kugle. Sinulo mi je da bi mogli iskoristiti plastične posude koje smo (ranije kaširali) te smo iskoristili sve što smo nam je ostalo od ranije ili što smo pronašli.. Plastična kaširana posuda već je bila obojana bijelom podlogom baš kako nama treba. Na posudu smo stavili kuglu koju smo prethodno napunili malim sitnim stiroporima. Kugla je postala glava na koju smo zalijepili kapicu, nos, usta, mrkvu od papira. Na posudu tj tijelo snješka zalijepili smo zvjezdane botune od papira te sa svake strane probušili rupicu i provukli smeđu čupavu žicu. Sada naši slatki snješkići imaju ruke.

Lijepe staklene boce iskoristili smo napunivši ih stiroporom, glave su bile stiroporne kugle ili plastične (manje) kugle. Ukrasili ih ukrasima od papira. Super iskorišteni predmeti te ostaci od prijašnjih radova uloženi su u ove snjegoviće a nadasve lijepa zabava za cijelu obitelj. Drago mi je da E. i L. prepoznaju i vide da se od najobičnije plastike može napraviti čudo.

Slušam njihove ideje, njihovu maštu, iskrenost, kada vidim njihov beskrajan intuzijazam to je nešto što me ispunjava i čini sretnom mamom.

Naša ekipa snjegovića na kraju je ovako izgledala:

Još snjegovića možete pogledati ovdje.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.