Iva Kreativa

Makeover stolova

-
Objavljeno u Dekoracije
- Ponedjeljak, 04 Lipanj 2012 - Napisala -

12-06-05-makeover-stolova-4

Obožavam bojati namještaj, uređivati stare odbačene komade i podariti im novi izgled. Sakupila sam jednu količinu manjih, starih komada koje čekaju preuređenje. Nadam se da ću ih već ovo ljeto pretvoriti u prave ljepotane.

Obožavam bojati namještaj, uređivati stare odbačene komade i podariti im novi izgled. Sakupila sam jednu količinu manjih, starih komada koje čekaju preuređenje. Nadam se da ću ih već ovo ljeto pretvoriti u prave ljepotane.

Makeover stolova, zahtjevan zbog veličine i nedostatka prostora. Dugo sam ih planirala urediti, sada se napokon i odvažila. Stolove nisam mogla iznijeti iz sobe jer su veliki i glomazni. Kad vraćam film sa smješkom mogu reći da je to bio veliki pothvat.

Prvo sam električnom brusilicom izbrusila stolove, kutke kojima nisam mogla prići izbrusila sam brusnim papirom. Nije se skinula sva smeđa boja ali sam postigla skidanje laka. Upalu mišića ruku zaradila sam u jednom danu. Bojala sam akrilnom bojom, miješa se s vodom, brzo suši, razređivač nije potreban, ruke se operu mlakom vodom bez problema. I ono najvažnije boja je ekološka i bez mirisa. Moram li još reći da sam veliki fun akrilne boje.  Bijela boja se lijepo primala i kada sam vidjela bijele stolove mojoj sreći nije bilo kraja.

Nakon brušenja, obrisala sam stolove da što više skinem prašinu. Slijedeći korak impregnacija za drvo, bojala sam valjkom od spužve koji me oduševio i toplo preporučam, kutove sam bojila kistom. Dok sam radila razmišljala sam kakav stol želim, odabir boje i da li decoupage? Nisam ljubitelj preslikanih salveta na stol, niti motiva sa salveta.

Prvotna želja bila je da dio stola napravim decopague sa stripom Alan ford. Željela sam stare, požutjele stranice koje odišu starinom. Kako to nije bilo lako pronaći, promjenila sam plan.

Tada sam već znala što želim na površini stola: crvene crte i riječi koje sam napravila izrezujući slova iz raznih časopisa i dekorativnog papira za umatanje.

Prvo sam uredila jedan stol tj jednu površinu. Pik trakom napravila sam crte i obojila crvenom akrilnom bojom, bilo je suho za 1 h te sam isti dan

decoupage ljepilom Mod podge lijepila slova i slagala riječi koje sam odabrala jer meni daju smisao, to su riječi: happy, family, love, life, art, friends, ideas, crafts, creativa, recycle, dreams.

A drugi stol tj površinu stola, zalijepila sam slova koje čine riječi: the eart without "art" is just "eh"!

Rubove stola istočkala sam plutenim čepom umočenim u crvenu akrilnu boju. Kad je sve bilo gotovo, obja stola lakirala sam dva puta lakom na bazi vode (koji nema miris). Odmah je bilo suho i mojoj sreći nije bilo kraja. Bijelinom sam postigla otvoreniji prostor u mom kreativnom carstvu i totalno se promjenio izgled sobe.

Nije to savršeno obavljeno, niti sam stručnjak ali uložila sam ljubav i uredila po svom guštu za svoje carstvo ideja a to je nešto neopisivo.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.