Iva Kreativa

Draga naša Eva sretan rođendan!

-
Objavljeno u Papier mache
- Nedjelja, 01 Travanj 2012 - Napisala -

12-04-02-Sretan-rodjendan-Eva-10

Kao i mnoge djevojčice njezine dobi Eva voli Hello Kitty, sve nijanse roze boje, svjetlucave kamenčiće i ukrase, bolje reći sve što je blještavo i sjajno. Dugo sam razmišljala što joj napraviti za poklon i stoga sam se odlučila na dva predmeta za dekoraciju dječje sobe: zidni cvijet sa pretincima i mini vješalica Hello Kitty.

Izradu sam započela krajem veljače u večernjim satima da Eva ne vidi šta joj pripremam. Neka bude iznenađenje do samog rođendana. Zamislisla sam i skicirala na papir mini verziju obja predmeta.

Kod same izrade naišla sam na sitne poteškoće, srećom počela sam raditi na vrijeme tako da sam uspjela sve ispraviti. Žica na vješalici mi je prvotno bila tanka, te sam morala u nabavku deblje, karton za cvijet mi je bio premali... i da ne nabrajam dalje. To su samo neke od nedaća koje su me zadesile. Ali kreativnost je izazov. Ideje dolaze tijekom rada, i u letu nalazim nova rješenja. Zapravo više riješenja, samo treba izabrati pravi!

Za zidni cvijet sa pretincima trebale su mi male kutijice koje sam mjesec dana sakupljala kući, na poslu, gdje god bi snimila nešto praktično i odgovarajuće. To su kutijice od žarulje, čaja, kreme za lice, neke veće sam prilagođavala režući po mjeri. Kad sam sve potrebno pribavila od kartona izrezala sam cvijet, kaširala u 2 sloja, nakon sušenja obojila sam u bijelo. Sljedeći korak kaširanje kutijica što je pipljivo i traje. Nakon sušenja drugi dan slijedi popravak gdje treba te bojanje u bijelo.

Obojala sam cvijet u bojama koje Eva voli, ukrasila rubove gliterom. Kutijice sam obojila i zalijepila u tučak cvijeta. Kada je sve bilo gotovo i suho, tankom bušilicom probušila sam rupice i provukla špagicu da se može objesiti na zid. U pretincima može držati špangice za kosu, škare, blokić, ljepilo i ravnalo. Sve što Eva poželi. To će biti njezina odluka!

Kada sam počinjala vješalicu, nisam znala kako će ispasti, imala sam je u glavi. Savijanje žice i bušenje prsta te neodgovarajuća debljina žice nisu me ponukale da se toga ostavim. Ideja je bila jača, morala sam je provesti. Za vješalicu Hello Kitty izrezala sam deblji karton i sa doljnje strane savila žicu spojivši u karton, tehnika kaširanjem papira, postigla sam da se žica ne vidi i da se svi rubovi dobro pokriju.

Nakon kaširanja i bojanja u bijelo, vješalica je dobila na čvrstina i u ovoj fazi moje zadovoljstvo bilo je veliko. Bila sam na dobrom putu da se ideja iz glave realizira. Kada se sve dobro posušilo došlo je na red bojanje i ukrašavanje Hello Kitty. Tu je HK poprimila svoj pravi izgled. Cvijetić od fimo mase zalijepila sam ljepilom. Kada je sve bilo gotovo, sa stražnje strane zalijepila sam kvačicu na koju ćemo vješalicu objesiti na zid. Vješalica će joj poslužiti za dječje torbice, kapu, može i ogrlicu, sve što sama poželi objesiti o nju. Ovako je na kraju izgledala:

Vjerujem da će se Evi sviđati naši poklončići, uz to smo joj poklonili još pokoju sitnicu, sve prigodno umotano i ukrašeno. Eva jako voli drugima poklanjati naše hand made ukrašene poklone i znam koliko voli sve te ukrasiće na poklončićima. Za njenu ljubav i sreću napravila sam kaširanu tortu na tri kata obloženu krep papirom u njezine boje. Od kartona sam sam izrezala slova EVA te svaki obložila krep papirom.

Jedva čekam vidjeti njeno lice kada vidi poklone. Sretan ti rođendan draga naša Evice.

Kako se uklopilo u dječju sobu možete pogledati ovdje.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.