Iva Kreativa

Jednorog Onchao

-
Objavljeno u Papier mache
- Nedjelja, 03 Prosinac 2017 - Napisala -

"Sjajna čarobna knjiga me odvela do mjesta zvanog Centopia.
Ja šećem se, ne osvrćem se, ovom čudnovatom mjestu veselim se.
Možda maštam ja ili sanjam to jeli ono što radim zbilja stvarno jer kada zlato spi,
ja ću se boriti , možda spasim nekoga ja.
Poleti sa mnom ti...la, la, la
Tu su Yuko, Mo i ja. Poleti sa mnom ti u visine nebeske....."

Riječi su to pjesmice kojom počinje "Mia and me". :)

Eva i Leon vole se igrati "Mia and me" u igri Eva je Mia, Leon je Mo, nedostajao im je jednorog Onchao. Nije bilo druge nego napraviti jednoroga u tehnici kaširanje papira. Eva je pratila sve korake izrade i sve njezine sugestije rado sam prihvatila. Evin je želja da Onchao bude veliki i isti izgledom.

Konstrukciju smo krenuli od tijela, nakon toga napravili smo vrat (od stiropora) i glavu (zgužvani novinski papir), u ovoj fazi najvažnije je paziti na ravnotežu. Čvrsti Kartonski tuljak ispilili smo na četiri jednaka dijela i ljepljivom trakom pričvrstili na kutiju tj. tijelo. :)

Slijedi kaširanje i sušenje, nismo bojali jer je konstrukcija bila čvrsta. Bijelim trakicama krep papira obložili smo cijelog jednoroga , kopita smo obložili u rozu boju. Grivu smo napravili na samom kraju od žutih krep trakica, zalijepili oči i nos. Klinci prezadovolnji kako je ispao veliki.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.