Iva Kreativa

Kanader

-
Objavljeno u Papier mache
- Ponedjeljak, 17 Rujan 2012 - Napisala -

12-09-17-kanader-4

Lijepe trenutke uz kupanje i igru, ljeto 2012. pamtiti ćemo i  po velikoj suši, ljetu bez kiše, velikoj vrućini i požarima. Takvom jednom svjedočili smo i mi u neposrednoj blizini plaže. Tri kanadera gasila su požar, uzimajući vodu u moru blizu nas. Jedinstveni prizor, oblaci od dima i djecu je to impresioniralo pa je bilo sasvim jasno da ćemo uskoro i mi morati napraviti jednog kanadera.

Na početku moram napomenuti da je kanader sastavljen od stiropora i da ga je sastavio šef tehnike u Ivi Kreativi.  :) Ovaj puta Iva Kreativa je bila zadužena samo za tehniku papier mache (kaširanje papira) . Krila je spojio štapićima ražnjića i ljepilom Kleber za stiropor. Kad je konstrukcija bila gotova, sve stranice oblikovane su brusnim papirom.

Kaširanje je trajalo 3-4 dana jer se više puta trebalo popravljati. Sušenje je išlo brzo a obojali smo ga, kako i spada, u žuto!

Brojeve sam izrezala od crnog papira, propelere sam napravila od crne fimo mase a kotači od razbijenog autića.

Kanader je gotov, Leon i Eva prezadovoljni, i igra može početi! Slijedi fotka kanadera koji nas je impresionirao svojim spretnim manevriranjem po površini vode i niskim letom iznad glava prolaznika!

Kako smo napravili dva aviona od plastičnih boca možete pogledati ovdje.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.