Iva Kreativa

Kaširane lutkice

-
Objavljeno u Papier mache
- Četvrtak, 17 Ožujak 2011 - Napisala -

Neodoljivo smiješne lutkice za svakodnevno igranje.

Za ove lutkice koristili smo raznoliku plastičnu i staklenu ambalažu. Dosjetila sam se da imamo viška loptica i uz suglasnost djece zalijepila loptice za glavu te kuhaču i plastiku od Kinder jaja. Oko bočice, ispod loptice/glave vezala sam žicu za ruke.

Kada sam sve zalijepila i pripremila došlo je na red kaširanje.

E. i L. su kaširali glave i tijela a ja ruke oko žice, morala sam jako pažljivo prekrijem žicu i da ruke ne budu predebele. Nakon toga ostavili smo ih da se dobro osuše, ponovili smo postupak samo pojedinih dijelova koji je trebalo doraditi najviše oko ruku.

Pustili smo da se suši 7 dana, klinci su me svakodnevno kada god bi ih vidjeli pitali kada ćemo bojati. Prvo smo bojili bijelom bojom te nakon toga u svim bojama i nijansama koje smo dobili miješajući tempere.

Za dva dana kada je bilo sasvim suho zalijepili smo im raznobojnu vunenu kosu i traku iz kazete (po E. želji jedna ima raspuštenu kosu, druga pletenice a treća kikice).

E. je izabrala različite (platične) oči, usta od čupave žice i nos od raznih kuglica Fimo mase te po svom izboru zalijepila na lutkice, ukrasile smo im odjeću i kosu cvjetićima od papira u boji. Naše smiješne lutkice su pun pogodak, E. je oduševljena ishodom i nije mogla dočekati da ih sve odnese u sobu i postroji u igranju vrtica.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.