Iva Kreativa

Male kućice

-
Objavljeno u Papier mache
- Srijeda, 09 Ožujak 2011 - Napisala -

Kućice dugo planirala napraviti da se djeca mogu igrati sa svim onim silnim figuricama koje dobiju u Kinder jajima i drugim igračkama kojima ne znamo ni ime, ni broj. Sigurna sam da i svi vi koji imate djecu znate o čemu pričam. Zato smo napravili ove čarobne kućice!

Prvo smo se dogovorili koliko velike kučice želimo i krenuli sa rezanjem kartona i kartonskih kutija od kojega ću složiti kućice. Ukoliko ste sačuvali one razne kartonske kutije koje inače bacate, imati ćete materijala za rad. Tako će vam kuća biti čvršća i na nju je dovoljno samo zalijepiti krov koristeći prozirnu ljepljivu traku. Nakon što su zidovi i krov bili na svom mjestu, izrezali smo rupe koje nam služe kao vrata i prozori.

Drugi dan smo svi zajedno kaširali i tu smo se najviše zadržali oko vrata i prozora. Sljedeći dan ponovili smo postupak kaširanja a treći dan smo popravili tamo gdje nije dobro uhvatilo ljepilo. Nakon toga sušilo smo kućice cijeli tjedan.

Treća faza svima draga je bojanje. Prvo smo ofarbali bijelom bojom. Odlučili smo se da nam kučice budu u bojama kakvih ima samo u mašti, zato smo ih nazvali čarobne kućice. Bojili smo ih akrilom i temperama te raznim gliterima i šljokicama. Lijepili smo razne sjajne šljokice, zvjezdice i cvjetiće.

Oduševljeni smo ishodom kućica. Uživam u osmjehu djece dok se igraju. Kućicu u cvijeću možete pogledati ovdje.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Više u ovoj kategoriji: Kućica u cvijeću »

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.