Iva Kreativa

Piñata Hello Kitty

-
Objavljeno u Papier mache
- Četvrtak, 05 Travanj 2012 - Napisala -

12-04-06-pinata-hello-kitty-3

Evina želja da za rođendanski party napravim pinatu Hello Kitty nije izgledala nemoguće. Danima sam razmišljala kako ju napraviti a da ne bude prečvrsta i preteška, da se može razbiti. Sama konstrukcija nije toliko komplicirana ali prije izrade valja napraviti plan i sve potrebno skicirati. Smislila sam Evi nekoliko iznenađenja a to su: da će Hello kitty imati haljinicu, transparent i balon u ruci. U nastavku slijedi postupak kako smo izradili našu Kitty od 75 cm.

Konstrukciju za pinatu Hello Kitty napravila sam od 6 balona različitih veličina. Počela sam sa 2 veća kvalitetnija balona (za tjelo) obljepila sam ih trakicama kartona, krajeve trakice na balonu zaljepila sam ljepljivom trakom. Nakon sto sam zalijepila sve trakice oko balona, na gornji i donji dio balona pričvrstila sam zgužvanog novinskog papira da dobijem (plosnati) oblik glave a od drugog balona da oblikujem tijelo.

Dva duguljasta balona iskoristila sam za ruke. U ovoj fazi balone sam prilagodila u poziciju kako će ruke stajati. Preporučam baš te balone jer se vrlo lako oblikuju u željenu poziciju, pogotovo jer se mogu napuhani okretati i vrtiti a neće puknuti.

Na donji dio tjela zalijepila sam dva manja balona i tako je Kitty dobila noge. Kada sam sve djelove tjela spojila došlo je na red kaširanje. Papier mache ( kaširanje papira), sušenje i popravci trajali su pet dana. Najduža i najprljavija faza.  Nakon prvog kaširanja glave, dolaze uši od kartona koje sam kaširala 2 puta. Nakon prvog kaširanja kad je sve bilo čvrsto obje ruke sam skratila i spojila šupljinu (koju sam dobila rezanjem) i opet kaširala. Drugu ruku koju drži prema gore, predviđenu za rođendanski transparent, napravila sam od kartona, zalijepila i kaširala. Tehnika kaširanje papira, smjesa od brašna i vode, bez ljepila. Uvijek sve radim isključivo bez ljepila.

Kada se sve dobro osušilo obojali smo cijelu Kitty u bijelu boju. Ukupno je trajalo dva dana. Na gornji dio glave otvorila sam otvor skalpelom i vodoravno položila štap u glavu, na štap vezala satensku crvenu traku koju sam zalijepila za štap da se traka ne pomiče lijevo/desno. Nakon što sam štap dobro fiksirala u glavu (da se ne miče), ostala mi je praznina oko štapa te sam ugurala male loptice zgužvanog novinskog papira. Slijedi cijelodnevno kaširanje kojem ne znam broj. Htjela sam postići veliku čvrstoću.

Napokon Kitty lići na sebe i u ovoj fazi djeca su je prozvali bijela Kitty. Sada smo već znali detalje šta dalje. Sve želje i željice poslušane do najsitnijih detalja. Otvor za slatkiše napravila sam na leđima tj sa stražnje strane. Mala vratašca za slatka iznenađenja.

Od bijelog krep papira izrezala sam bijele trakice i zalijepila oko ruke i noge. Oči, nos i brkovi su od kolaž papira. Mašnica i haljinica su od krep papira. Eva je bila kraj mene i pratila svaki moj korak, kako su nam navirale ideje oko ukrašavanja i krojenja haljinice njenoj sreći nije bilo kraja. Eva je sa grickom napravila roza cvijetiće i zalijepila po haljinici. Kad smo sve detalje oko ukrašavanja završili u otvor smo stavili slatka iznenađenja, cvijetiće i trakice od krep papira svih boja, da bude dječje veselo i šareno. Na kraju smo zadovoljno zaključili da smo napravili dobar posao.

Evin rođendanski party je sutra, dan koji se nestpljivo očekuje. Kitty će primiti par udaraca, pa to je pinata, što se mora, mora se. Evi sam prišapnula da udari u trbuh di je najosjetljivija i puna bombona.

Nadam se da će se lako raspucati i da neće biti prečvrsta.

Pinata "Nemo" i pinata "Klaun"

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.