Iva Kreativa

Tri ježića

-
Objavljeno u Papier mache
- Srijeda, 28 Rujan 2011 - Napisala -

11-09-29-jezurka-5

Po dječjoj želji upustili smo se u pustolovine ježurke ježića. Danima smo dogovarali kako ih napraviti, od kojih materijala, prijedlozi za bodlje bili su različiti. Svatko je imao svoju viziju. Što smo dogovorili i kako smo napravili naša tri ježa, pročitajte u nastavku.

Prvi zadatak: pronaći tri manja balona. Napuhane balone kaširali smo u dva sloja, sušili svaki sloj jedan dan. Nakon toga zalijepili smo čep (za njušku) preko čvora balona i opet kaširali da bude čvrsto. I ostavili na jednodnevnom sušenju. Dno balona koje će nam biti donji dio ježa malo smo spljoštili da nam jež sjedi, da ne bude kotrljajući ježić.

Sada naši ježići poprimaju oblik. Iako još uvijek ne liče na sebe! Bacamo se na bojanje, prvo smo sva tri ježa obojili u bijelo, nakon sušenja, svaki jež skicirali smo olovkom, označili crtom između glave i tijela te počeli bojati glavu u crno a tijelo u smeđe. Nakon sušenja došle su na red bodlje. Napravili smo ih od papira, crni papir izrezan u trokute približno istih veličina te savijene na dnu, taj savijeni dio lijepili smo na ježa i naše su bodlje bile prave pravcate, naš jež poprimio je sasvim novi izgled, počeo je nalikovati na sebe i bez očiju i njuške. :-)))

Bodlje su nam bile veliki posao, radili smo ih nekoliko popodneva, trebalo je izlijepiti tri ježa, ali eto uspjeli smo.

Na kraju smo zalijepili plastične oči, nacrtali usta i naši ježići bili su gotovi. Jedan jež ide kod Leona u vrtić, drugi kod Eve a treći za sada ostaje kod nas.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Više u ovoj kategoriji: « Male kućice Kaširane gljive »

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.