Iva Kreativa

Tri Snjegovića

-
Objavljeno u Papier mache
- Srijeda, 07 Prosinac 2011 - Napisala -

11-12-08-snjegovici-09

Svi se nadamo da će i ove zime padati snijeg kojem bi se djeca jako veselila. Čekajući snijeg, mi smo napravili snjegoviće recikliranjem i stvorili u kući pravi zimsko-novogodišnji ugođaj. Kako i od čega smo naprivili tri snjegovića, slijedi u nastavku!

U samom početku izrade snjegovića, nije se dalo naslutiti što mi to radimo. Prvi snjegović, velik 105 cm, od kartonskih kutija radili smo 2 tjedna. Prvo smo našli odgovarajućih pet kutija, složili jednu na drugu, oblijepili trakom i spojili ih zajedno. Nakon toga smo ih kaširali i ostavili da se osuše. Nakon sušenja ponovili smo kaširanje tamo gdje je trebalo. Bojanje u bijelo prepustila sam klincima koji su bili zadovoljni napretkom iako je snješko u Leonovim očima bio robot. Bijela se brzo osušila te sam olovkom označila liniju šešira koji smo obojili u crveno. Usta i nos su od papira u boji. Eva je izabrala plastične oči i zalijepila na crni papir.

Prvotni plan je bio da mu stavimo šal od Leona, međutim tako dugačak dječji šal od 140 cm nemamo! Dosjetili smo se da ga možemo sami napraviti i crveni krep papir je tu dobro poslužio. Eva i Leon su ga ukrasili pahuljicama i naš snjegović bio je gotov, djeca oduševljena. Leon je bio presretan što je na kraju on ipak viši od snjegovića!

Drugi snjegović napravili smo od lopte za skakanje i male kantice koje smo spojili ljepljivom trakom. Prije kaširanja na dno lopte stavila sam dublji čep da nam lopta tj. snjegović može samostalno stajati. Kaširali smo tri puta dok nismo sve pokrili a nakon kaširanja obojili smo ga u bijelo. Klinci su dali ideju da mu stavimo kapu, iako je prvotni plan bio da mu napravimo šešir od kartona. Dugmeta su mašne tj. obojana pašta. Kako se boji možete pogledati ovdje!

Treći snjegović je od dvije manje loptice, koje smo prvo spojili, kaširali, ukrasili i naš snjegović bio je gotov.

Djeca vole sudjelovati u izradi i svaki dan imaju nove ideje koje bi mogli napraviti. Drago mi je, čak štoviše ponosna sam da prepoznaju koliko nije najvažnije da se sve može kupiti kada se toliko toga može napraviti sa onim što imamo kući.

Još snjegovića možete pogledati ovdje.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Više u ovoj kategoriji: « Male kućice Kaširani borovi »

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.