Iva Kreativa

Vesele hobotnice

-
Objavljeno u Papier mache
- Utorak, 09 Kolovoz 2011 - Napisala -

11-08-10-hobotnica-06

Našem morskom društvu pridružila se i jedna ljubičasta vesela hobotnica.

Napravili smo dvije hobotnice: jednu za Stefana o kojoj sam pisala u postu "Stefano, sretan rođendan" a drugu, plavo-ljubičastu za nas!

Prvo smo napuhani balon kaširali u dva sloja. Nakon sušenja smo balon pažljivo izvukli iz kalupa kroz rupicu na dnu i loptu koja nam je preostala prepolovila sam na dvije jednake polovice. Glavu hobotnice (odnosno polovina balona) ugurali smo zgužvani papir te zalijepili karton pri dnu tako da dobijemo lijepi oblik glave.

Na svaku glavu zalijepili smo po dva čepa za oči. Krakove smo radili od novinskog papira, svaka hobotnica 8 krakova, savili smo novinski papir i oblijepili ljepljivom trakom tako da nam svaki krak bude iste veličine. Kada smo svih 16 krakova napravili, spojili smo ih ljepljivom trakom ispod glave hobotnice, malo savili poneki krak sa ljepljivom trakom.

Prvo bojanje u bijelo, drugi dan E. je bojala u ljubičasto, L. u plavo. Kada se boja osušila ukrasili smo točkicama i gliterima te zalijepili plastične oči, nacrtali usta i naše hobotnice bile su gotove.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.