Iva Kreativa

Veseli klaun

-
Objavljeno u Papier mache
- Nedjelja, 22 Siječanj 2012 - Napisala -

12-01-23-happy-clown-4

Djeca vole klaunove te smo stoga, na njihovo veliko oduševljenje, napravili velikog klauna od 110 cm.

Par dana prije sastavljanja konstrukcije pripremili smo kutije i dugačke kartonske kolutove koje smo izrezali na 4 dijela (za ruke i noge). Krenuli smo od cipela, pa noge, tijelo, na trbuh smo zalijepili polovinu kalupa (kaširanog balona), slijede ruke te vrat i glava. Na glavu smo zalijepili plastične čepove za oči i polovinu velikog Kinder jajeta za nos. Glavu smo napravili od zgužvanog papira omotanog u najlon jer nismo imali balon odgovarajuće veličine. Kada smo sve dijelove tijela spojili ljepljivom trakom i dobro učvrstili krenuli smo izrađivati šešir. Prvo smo klaunu izmjerili obujam glave i po tome izrezali karton. Konstrukciju za šešir napravili smo iz kartona.

Sljedeći korak kaširanje. Najdraža tehnika za djecu. Uživali su packati i mazati rukama, Leon je kaširao cipele, Eva glavu, a ja ruke. Brzo nam je išlo, trebalo nam je 2 sata da bude potpuno kaširan. Popravila sam sitnice gdje je trebalo te smo ga ostavili sušiti do sljedećeg dana. Klinci prezadovoljni klaunovom veličinom, jedva su dočekali bojanje. 

Sljedeći dan prvo smo klauna obojili u bijelu podlogu. Brzo se osušilo te smo isti dan uspjeli obojiti majicu i cipele. Drugi dan smo klaunu napravili hlače od krep papira. Izrezali smo trake i izreckali do pola (trakice) papira. Lijepili oko noge, u tri boje. Na cipelama smo napravili 8 rupica i provukli rozu vrpcu za vezice. Nos smo obojili u crveno, nacrtali usta, obojili oči u crno te od zelenog papira napravili trepavice (koje smo savili na olovc)  i ukrasili šljokicama.

Kosu smo ostavili za kraj. Dogovorili smo da ćemo napraviti od crvene vune. Kosa nam je zadala najviše posla jer smo lijepili nit po nit. Radili smo 2h, bili smo prezadovoljni kako nam je ispalo. Počeli smo šiškama, pa stražnju stranu i na kraju prednju stranu  popunili gdje je trebalo. Vunu smo imali kući, baš 20 dkg koliko nam je trebalo.

Bojanje šešira je bilo isključivo po Evinoj želji. Rozo ljubičasti šešir na koji smo nakon sušenja zalijepili bijeli cvijet od krep papira. Sljedeći korak: mašna na majici, napravili smo je od crvenog A4 papira i zalijepili bijele krugove. Mašnu smo zalijepili klaunu na majicu.

Za kraj smo ostavili ukrašavanje majice: izrezanim raznobojnim krugovima i zvijezdama. Djeca oduševljena kako je ispao stalno su ga vukli i gledali. Koristili smo sve što imamo kući čak smo i boje prilagodili. Po mom ukusu klaun je malo prekičast. Ali Klinci dobro kažu: "klaun mora biti šaren"?

Ovako je na kraju izgledao naš klaun. :)

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.