Iva Kreativa

Veseli pingvini

-
Objavljeno u Papier mache
- Utorak, 10 Siječanj 2012 - Napisala -

12-01-11-pingvini-1

Izradili smo četveročlanu obitelj pingvina. Naši veseli pingvini uživaju u toplini našeg doma iako vole neke daleke, hladne krajeve. Kako smo napravili pingvine, slijedi u nastavku teksta! :)

Sve što nam je potrebno u izradi pronašli smo kući. Kao prvi korak, potrebno je pronaći 4 prazne plastične boce (bez čepa). Za glavu, poslužile su nam stare kuglice za bor i stiroporne kugle. Ljepljivom trakom zalijepila sam kugle na boce. I tako je nastala glava pingvina. :)))

Sljedeći korak: kaširanje u dva sloja. Klinci su jedva dočekali, vole tehniku kaširanja, packanje i mazanje rukama.

Nakon kaširanja obojali smo sve pingvine u bijelu boju. Kad se bijela boja osušila, glave smo obojali u crno. E. je izabrala plastične oči te im zalijepila oči i usta. Prva ideja za kapice bila je da budu od malih dječjih čarapica. Međutim, kasnije smo promjenili odluku. 

Napravili smo noge od narančastog papira a krila i šal napravili smo od kolaž papira. Kartončiće od jaja izrezane u cvijetiće poslužili su kao kapice pingvinima. Tati nije stalo na glavu, pa smo njemu stavili čep od cedevite obložen papirom. :) :)

Naši veseli pingvini su gotovi, klinci jedva dočekali da se mogu igrati sa njima.

Još pingvina možete pogledati ovdje.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.