Iva Kreativa

Keram. rad. 2011. "Junior plus" - 2. dio

-
Objavljeno u Kreativne radionice
- Nedjelja, 02 Listopad 2011 - Napisala -

Slijedi nastavak sa naše keramičke radionice "Junior +" kao što sam obećala u prvom tekstu.

Evin i moj zajednički rad - mozaik "Drvo" je nakon glazure i pečenja poprimio novi, sjajan izgled. Oduševljeno smo ga gledale, divile se našem uratku i dogovorile gdje ćemo ga kući objesiti na već prepune zidove. Voditelj radionice Igor Fabris nam je podijelio staklene okvire na koje smo silikonom lijepili mozaik. Po Evinoj želji mozaik kockice lijepili smo bliže jednu drugoj.

Mozaik "leptir" projekt našeg stola. Nakon što smo zalijepili leptire, skicirali smo olovkom cvijet, izabrale smo dvije boje pločica i slagali cvijet, nakon sušenja smo fugirali. Svi smo bili zadovoljni kako je lijepo ispalo. Naš rad krasiti će jedan od zidova ili u „Art studiju" ili u Obiteljskom centru istarske županije :)

"Ptice" koje smo radili, nakon sušenja išle su u peć. Moram reći da je nekima od nas, (meni također) napukla ptica ali Evi nije: ostala je čitava ptica ali i vaza koju je napravila kao slobodnu temu. Eva je svojim malim prstićima sve dobro zalijepila i zato ništa nije puklo. Eva je obojila svoju vazu i pticu koje će biti izložene na izložbi, nakon izložbe biti će nam lijepa uspomena.

Za slobodnu temu, napravila sam nakit.

Zadnji dan radionice nismo radili sa glinom već sa žicom, dobili smo deblju i tanju žicu, te po izboru dva kolaž papira. Naš izbor: žuta i ljubičasta. Radili smo u paru roditelj/dijete, zadana tema: "Park". Eva i ja smo prvo napravile okvir, pa drvo,  cvijet, sunce, staze i na kraju zalijepili (vrućim ljepilom) kolaž u boji.

Naše keramičke radionice su gotove, svima je žao da je brzo došao kraj. Sve pohvale organizatorima cijelog projekta. Bilo nam je predivno, ekipa odlična, svi smo nešto novo naučili.

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna otvorenje izložbe će se održati u Gradskoj knjižnici i čitaonici Pula, u utorak 4. listopada 2011. u 17 sati. Izložba je otvorena do 11. listopada 2011.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.