Iva Kreativa

Kutije za odvajanje otpada u kućanstvu, 2013.

-
Objavljeno u Mali kreativci
- Ponedjeljak, 22 Travanj 2013 - Napisala -

13-04-22-Dan planeta Zemlja-3

Obilježili smo Dan planeta Zemlje na način da smo dotrajale kartonske kutije za odvajanje otpada zamjenili novima. :)

Od malena učimo djecu da se papir baca u predviđeni koš za otpatke, da se otpad može kreativno upotrebljavati za izradu igrački i drugih predmeta, da štedimo vodu dok peremo zube, gasimo svjetlo u prostoriji u kojoj ne boravimo, da kod kupovine nosimo platnenu vrećicu koju smo sami izradili. Sada kad su veći, sami imaju ideju što bi mogli napraviti i kako iskoristiti nešto u čemu mnogi vide smeće. :-)

Na ovoj našoj stranici objavili smo puno kreativnih ideja koje smo izradili recikliranjem od jeftinih sastojaka koje uvijek imamo kući. Tako smo prije nekoliko godina napravili naše prve kutije za odvajanje otpada koje držimo na terasi. Sada smo ih odlučili zamjeniti novima.

Tri iste kartonske kutije :

  • plava ( za papir i karton)
  • žuta kutija (plastiku)
  • treća kutija "kreativa" u kojoj izdvajamo i sakupljamo razne stvari za recikliranje u našem domu od kojih ćemo nešto izraditi. Eva je sama napisala, odrezala, obojila i zalijepila slova na kutiji "kreativa".

U našem kvartu, vrlo blizu, ima tri kontejnera za odvajanje otpada: plastika, karton i staklo.

Naučili smo da je simbol za recikliranje - tri strelice, šta znače, te ih je Eva i nacrtala: odvojiti-štedjeti i ponovo upotrijebiti.

Otišli smo na gradsko smetlište "Kaštijun". Pričali smo kako dukoročno utječe na okoliš, zašto su otpaci problem svakog pojedinca, zašto mogu biti opasni te kako utječu na životinje i biljke.

Djeci je bilo zanimljivo vidjeti i drugu stranu otpada koju još nisu imali priliku vidjeti. ;)

Svijest i briga o okolišu je odgovorno ponašanje svakog pojedinca, dobre navike usvajaju se od malena. :)

Zato, ne bacaj, već recikliraj! :-)

Kako smo napravili reciklirani papir možete pogledati ovdje.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.