Iva Kreativa

Adventski kalendar - bor od palete, 2016.

-
Objavljeno u Božić
- Četvrtak, 30 Studeni 2017 - Napisala -

Bor od palete imala sam u glavi nekoliko godina, međutim palete na koje sam nailazila bile su teške i glomazne. Iskreno, tada smo živjeli na trećem katu, nije mi se dalo nositi :) :) :) onda jedan dan...u studenom 2016. :) na moju veliku sreću, na poslu - došla je roba s paletom koju sam odmah "snimila". Već iz iskustva znam kada nešto vidim...i ako odmah ne uzmem, poslije mi bude žao... ;) :) sve mi je odgovaralo, prvo jer je paleta nova tj. dobro očuvana u transportu, nije bilo natpisa s crnom bojom (što je zbilja rijetko) i ono najvažnije bila je manja i lakša. Dok sam nosila, već sam imala plan kako ispiliti - dvije bočne stranice da dobijem trokut tj. oblik bora.

Nakon što sam ispilila paletu i dobila izgled bora, obojila sam bijelom akrilnom bojom dva puta. Ukrašavanje je trajalo danima jer se radilo u fazama. :)

Prvo smo od gline napravili ukrase, u taj dio uključila sam djecu, s kalupima smo napravili ukrase za vrećice, koje smo ostavili sušiti (na sobnoj temperaturi) nekoliko dana.

Dok se glina sušila, napravila sam vrećice od jute, isprintala brojeve koje smo zalijepili na vrećice. L. je napunio vrećice malim čokoladicama , vrećice smo vezali rafijom na koju smo nizali ukrase. Kada je sve bilo gotovo, vrećice smo uz pomoć malih čavlića stavili na bor. Za kraj, napravila sam 3d zvjezdu od kartona i ukrasili vrh bora.

Paleta bor je efektna dekoracija za sve prilike. Može se kombinirati i ukrasiti na razne načine, meni je predivan sam za sebe, bijeli i bez ukrasa!

Kod skidanja ukrasa i bora u siječnju sve spremam u kutije do studenog iduće godine. :)

Bor je ostao (i još stoji ) u dnevom. :) :) :) :)  Ovih dana imam u planu ukrasiti stan o čemu ću pisati narednih tjedana, prije nekoliko dana stigao mi je novi bor (koji sam naručila - još je u kutiji), veeeeliki bor od 205 cm. :))) jupiiii :) :) :)

Za nekoliko dana slijedi tekst : Adventski kalendar 2017.

Još Adventskih kalendara možete pogledati:

Adventski kalendar 2011.

Adventski kalendar 2012. 

Adventski kalendar 2013.

Adventski kalendar 2014. 

Adventski kalendar 2015. 

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.