Iva Kreativa

Božićna pšenica

-
Objavljeno u Božić
- Četvrtak, 13 Prosinac 2012 - Napisala -

12-12-13-smjeskici-2

Svake godine početkom prosinca sijemo pšenicu. Postupak je jednostavan i zabavan. Djeci pruža veliko veselje svakodnevno zalijevanje pšenice dok kosica raste.

Potrebna je najlon čarapa, pšenica ili zemlja. Isprobali sam sve kombinacije: bez zemlje, sa vatom, tanjom čarapom, debljom.

Mali savjet: nemojte staviti poderanu čarapu i po mogućnosti izaberite tanju najlon čarapu.

Ove godine radili smo na dva načina:

Prvi način

U manje limenke (od hrane) stavili smo zemlje i posijali pšenicu.

Prije sijanja obložili smo limenke žuticom Eva je prethodno nacrtala lica flomasterima za tekstil, stavili smo da stoji na toplo i svijetlo mjesto.

Već drugi dan niknula je pšenica.

Drugi način

Izdvojili smo bež i crne najlon čarape. U čarapu smo prvo stavili pšenice, zemlje i na kraju piljevine. Ako nemate zemlje možete i bez zemlje probala sam isto lijepo izraste.

U neke smo dodali manje piljevine u neke više i na taj način formirali glavu, nekima smo napravili duguljastu a drugima okruglu glavu.

U ovoj fazi po želji možete sašiti (ili vezati lastikom) uši, nos. Možete pogledati ovdje kako smo mi to napravili.

Na kraju vezali čvor i ostatak čarape odrezali. Stavili smo u limenku doljnju stranu čarape sa čvorom prema dolje.

Klinci su zaduženi za zalijevanje špricaljkom. To im se posebno svidjelo.

Za nekoliko dana pšenica je izrasla. Po želji kosu poravnajte škarama. Mi više volimo čupavce!

Još pšenice možete pogledati ovdje!

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.