Iva Kreativa

Paper cake/torta od papira

-
Objavljeno u Rođendanski pokloni
- Utorak, 02 Travanj 2013 - Napisala -

13-04-02-Eva-8-torta-1

Kao i svake godine u ovo vrijeme radim tortu za Evin rođendan. Naša draga Eva danas ima 8. rođendan. Napravila sam tortu od papira da počasti svoje prijatelje iz razreda, slična kao prošlogodišnja, rozo/ljubičaste boje kakvu je Eva zaželila.U odnosu na prošlu godinu, razlika je što sam ove godine pronašla rozi papir 160 gramski, koji sam iskoristila za kriške. Cvjetove sam napravila od ljubičastog hamer papira. Prošlogodišnja torta za vrtić imala je 24 kriški a ovogodišnja, pošto ih u razredu ima tridesetoro, prilagodila sam tortu da svako dijete dobije svoju krišku. Tako torta ima 32 kriške: gornji red 16 i donji red 16 kriški.

Šablone za kriške slobodno možete preuzeti u privitku ovog članka.

Tortu nije teško izraditi, potrebne su škare, ljepilo, rozi papir za kriške (160g), svj. ljubičasti hamer papir za cvjetove. Trakice promjera 5 mm, napravila sam na uništavaču papira. Kada sam napravila sve kriške, sv. ljubičaste trakice zalijepila sam po dužini svake kriške (sa bočne strane).

Volim raditi s papirom, dugo sam razmišljala koje cvjetove napraviti na torti. Kako sam dan ranije kupila odlične škare s uzorkom, odmah sam isprobala. Napravila sam spiralne cvjetove, postupak možete pogledati ovdje. jedina razlika su škare. 16 malih ljubičastih cvjetova zalijepila sam na gornji red torte. Cvijet u sredini torte napravila sam grickom za papir. Kada je sve bilo gotovo, Eva je napunila kriške.

Za transportirati tortu u školu nedostajala je podloga za tortu koju sam napravila od tvrdog kartona, obložila papirim i ljepilom Mod podge, nakon sušenja obojila sam ljubičastom bojom, sušenje je išlo brzo jer sam bojila akrilnom bojom.

Draga naša Eva sretan ti 8. rođendan!!!!

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.