Lica od kartona :) :)

16 03 15 Lica od kartona

Svaki dan obavezno idem s djecom u šetnju, jedino nas kiša može spriječiti. :)

Danas prije šetnje napravili smo lica od kartona. Za E. kosu poslužilo je suho lišće Palme, oči od Maslačka, LJubičice u kosi, :) listić sa grma, naočale nacrtali, nosić od tratinčice. L. kosa od lišća Narcisa, oči od Bršljana i Maslačka, a usta od Palminog lista. Oboje su se složili da baš liče. :)

Ljepilo koje smo koristili zove se Kleber. Planiram napisati zaseban tekst...često dobivam pitanja o ljepilu koje koristim, mislim da je zaslužio zaseban post. :)

Još kreativnih ideja možete pogledati ovdjeŠumarice.

Sat

15 10 21 Sat

Prije nekoliko dana napravii smo sat za Leona koji je odnio u školu. :) 

Karton smo odrezali, zalijepili plavi hamer, zalijepili šarene krugove, Leon upisao brojeve, kazaljke u sredini pričvrstili iglicom, a na poleđini pričvrstili plutenim čepom. :) 

Malo smo se prisjetili po uputama iz knjige, a i Eva je imala istu domaću zadaću u 2. razredu. Evin sat možete pogledati ovdje.

ABECEDA od kartona

15-05-29-Abeceda-od-kartona-5

U četvrtak 21. svibnja 2015. imali smo kreativnu radionicu u Leonovoj učionici 1. C razreda. Svi zajedno, učiteljica, djeca i roditelji radili smo slova od kartona za nastup. Povodom Dana škole cijeli razred pjevati će pjesmicu "Abeceda". U nastavku teksta možete pogledati nekoliko fotografija. :)

 

Read more ...

Kreativa u prirodi

15-04-11-Kreativa u prirodi

Jako volim prirodu, svaki slobodan trenutak provodim s djecom u šetnji ili šumom ili kraj mora. Priroda je moja vječna inspiracija, ispunjava moju dušu i tijelo. Ljubav prema prirodi prenijela sam na djecu. Veseli me kad vidim da vole duga hodanja šumom, kad primjećuju kućicu za ptice, gnjezda, ptice, cvijeće, zaštićene biljke ili neko suho drvo koje im liči na životinju :) :) pa se smijemo jer svatko od nas vidi drugu životinju. ;) Uvijek nešto sakupimo i nosimo kući. :) Moram napomenuti da je ovaj rad radila Eva. Često radimo nešto slično ili sa plodovima ili sa lišćem tako sam Evi predložila ideju, međutim Eva je imala svoju ideju šta napraviti, :) tako sam ja asistirala, Leon brao cvijeće. :) Svako godišnje doba nosi svoju kreativnost. Još naših sličnih radova možete pogledati:

Trenutak inspiracije, Jesenske kreativne idejeJesenske kreativne ideje (2) ,

Vijenac od češeraDobro došla jesen, Dolazak jeseni, Hranilice za ptice, Ptice od papira

Dvije pticeProljeće na Kamenjaku , Pješačenje u prirodiHerbarij,

Stiglo nam je proljeće.

 

 

Read more ...

Reljef Istre

15-03-02-Reljef-Istra

Jako mi se svidio reljef koji je Eva (9) u studenom 2014. donijela iz škole. Iz prirode i društva učili su o Istarskoj županiji, a na likovnom su od Das mase radili reljef koji je obojila nakon što se osušila Das masa. 

Super da je napravila rupicu da se može objesiti. :)

Mobili - viseća morska dekoracija od Das mase

Dekorativne zavjese od Das mase

Uspomene u otiscima od Das mase

Šareni okviri od Das mase

Kućna čudovišta od Das mase

 

 

Read more ...

Kućna čudovišta

15-02-27-Mozaik-cudovista-2

Post "Kućna čudovišta" napisala sam 2011. godine među prvima na web-u. Danas sam dodala nekoliko slika iz 2012. godine. Na jednoj slici je moja Eva, tako malena, sa kratkom kosom... tada je još išla u vrtić. :)

Više pročitajte u nastavku teksta. :)

 

 

Read more ...

Dan jabuka - kraljica voća

14-10-20-Dan-jabuka-4

Ljubav prema jabukama prenjela sam na djecu. Uvijek kući imamo jabuke, volimo jesti i raditi sok. Svjetski Dan jabuka obilježava se 20. listopada. Tim povodom izradili smo dva plakata koje će Eva i Leon (danas) odnijeti u školu.

Read more ...

Plus hosting

Cjenik pločica

Cjenik pločica s imenom možete pogledati klikom na gornji link!

piccoli-terremoti

15 07 20 Ljetni osmjeh

Osmijeh ne košta ništa,
a djeluje čudesno!
Obogaćuje onoga kome je namijenjen,
a ne osiromašuje onoga koji ga poklanja.
Bljesne poput munje,
ali sjećanje može trajati zauvijek.
Niko nije toliko bogat,
niti toliko siromašan da bi ga
sebi morao uskratiti.
Sv

...

Tko je online?

We have 36 guests and no members online

Zadnje komentirano