Iva Kreativa

Ljetni veseli vjenčić od oblutaka

-
Objavljeno u Ljeto
- Nedjelja, 28 Kolovoz 2011 - Napisala -

11-08-29-kamene-bube-04

Nakon velikih vrućina, predivno vrijeme uz malo vjetra, nešto niže temperature idealno za kreativni rad sa djecom. MI smo danas na terasi uz povjetarac i ugodnu temperaturu zraka napravili vjenčić za vrata dječje sobe.

Prvo smo iz kartona izrezali vjenčić koji sam prethodno skicirala flomasterom. Iz naše veće količine oblutaka svih veličina i boja izabrali smo bijele, plosnate i glatke. Odvojili ih u dvije skupine. Jedna za pčelice a druga za bubamare. Prvo smo sve kamenčiće iz skupine bubamare obojili u crveno te ostavili da se dobro posuši, za to vrijeme smo radili pčelice, pažljivo smo vukli šaru po šaru, prvo žutu pa crnu i tako 3-4 puta i pustili da se osuši.

Nakon toga smo izrezali zeleni papir na trakice i obložili kartonski vjenčić. Crvena boja na kamenčićima za bubamare je bila suha te smo povukli crnu šaru, nacrtali glavu i točkice.

Dok se sušilo zalijepili smo pčelicama oči. A nakon pčelica zalijepili smo oči i svim buba marama. Grickom za papir u raznobojnim bojama napravili smo cvjetiće. Sve je bilo gotovo i spremno za lijepljenje na vjenčić. Zalijepili smo pčelice, bubamare i cvjetiće.

Naš veseli vjenčić je gotov. Na kraju smo provukli plavu špagicu te na vrh zalijepili crveni cvijet od Fimo mase.

Jako zadovoljni kako nam je ispao, odmah smo ga objesili na vrata dječje sobe, pogled na njega svima želi dobrodošlicu u dječje carstvo.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.