Iva Kreativa

Jagode u plastičnoj boci

-
Objavljeno u Proljece
- Četvrtak, 22 Veljača 2018 - Napisala -

Svako proljeće sadimo jagode mjesečarke na balkonu. Svidjela mi se ideja da napravimo od recikliranog materijala, super ideju pronašla sam ovdje.

Potrebna je plastična 5 lit. boca, skalpel, bušilica, jagode, zemlja i plastična cijev. Nismo imali (kući) plastičnu cijev, dosjetila sam se da iskoristimo nešto slično za puhanje balona od sapunice i krenuli na posao.Prvo smo obojali bocu u svijetlo zelenu boju, nakon toga bušilicom izbušili rupe sa svih strana plastične cijevi i odrezali dno. Bilo bi dobro da plastična cijev prelazi grlo boce, naša je bila malo kraća, vjerujem da će svejedno poslužiti. :)

Prije rezanja skicirali smo olovkom gdje ćemo skalpelom napraviti male otvore na boci, nakon toga zemlju smo postepeno dodavali i rezali otvore. Eva i Leon zaduženi za zalijevanje jagoda. Stavili smo ih na balkon na sunčano mjesto, sada se treba strpiti i dočekati prve plodove. :)

Kako napraviti cvjetove od plastičnih boca možete pogledati ovdje.

Hranilice za ptice od plastičnih boca možete pogledati ovdje.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.