Iva Kreativa

Ledene skulpture

-
Objavljeno u Zima
- Subota, 04 Veljača 2012 - Napisala -

12-02-04-ledene-skulpture-6

Stigla je prava zima (brrrrrrrr...), polarna hladnoća došla je u naš grad. Sibirska anticiklona (kako je nazivaju) zahvatila je cijelu Evropu. Navikli smo na buru, ali u kombinaciji s minusom na termometru, ne! Iskoristili smo niske temperature i napravili ledene skulpture.

E & L vole se igrati s ledom :) u svim oblicima i bili su presretni da ćemo raditi sa vodom i ledom. Za ledene skulpture koristili smo sve što imamo kući. Kako uvijek nešto sakupljamo u prirodi, sada nam je dobro poslužilo. Prvo smo sve stavili na stol: male i velike šišarke, suhe kriške naranča, suhe grančice, lišće, crne cvjetove od plastičnih boca, sitnije igračke, špagu, škare, kalupe za kolače raznih veličina i oblika i jestive boja za kolače.

Krenuli smo sa Evinim prijedlogom. U kalup za kuglof stavili smo sitnije igračke (koje su klinci sami odabrali), napunili vodom, E. i L. kapali su jestivu boju. U kalup srce stavili smo male šišarke i suhe kriške naranča i špagu (za objesiti) te na kraju vodu. Taj smo pustili bez boje, da bude "srce iz prirode". :)

U zdjelice raznih oblika stavili smo različite plodove i špagu, te na kraju smo nasuli vodu i  dodali boju u raznim bojama.

Napravili smo i svijećnjak... :)

Kako su niske temperature već danima i noćima, iskoristili smo prirodu da napravi led. Evo kako su ispale naše ledene skulpture! :) :)

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.