Iva Kreativa

Snježne kugle

-
Objavljeno u Zima
- Nedjelja, 11 Prosinac 2011 - Napisala -

11-12-12-snjezna-kugla-5

Svi volimo snježne kugle, djeca pogotovo.

Napravili smo svoje „kugle" od staklenki - odlična zabava za djecu. :)

U staklenku možete staviti što god poželite, zapravo što imate kući: gumene ili plastične igračke, staklene ukrase, ukrase za bor. Važno je samo da je vodootporno i da stane veličinom u staklenku. Mi smo odlučili ukrase napraviti sami. E. je poželjela  sama bez pomoći odraslih napravi dva snjegovića od Fimo mase. Napravila im je šal, šeširiće a napravili smo jedan bijeli bor.

Od bijele Fimo mase napravila sam postolje za čep (staklenke) na koji ćemo staviti naše ukrase. Za bor sam urezala Fimo tako da nakon pečenja u tu rupu smjestimo bor (da ne pada). Izabrali smo dvije iste staklenke, vi možete i plastične, po želji. Važno je samo da čep drži da voda ne curi vani kada se staklenka okrene. Postolje od Fimo mase zalijepili smo za čep. Ostavili smo sušitii 24 sata da se dobro osuši.

Drugi dan smo na postolje zalijepili snjegovića i bor te na drugo postolje jedan snjegović. Po boru smo razlikovali koji je čiji. Eva je htjela snjegović i bor, a Leon samo snjegovića Pripremili smo destiliranu vodu i glicerin (može se kupiti u ljekarni) srebrne šljokice, prozirne perlice, srebrni ukras za bor (koji smo rezali na sitno).

Prvo smo u prazne staklenke stavili sve ukrase: šljokice, perlice, srebrne niti, snijeg od stiropora. Skoro do vrha stavili smo destilirane vode i jednu žlicu glicerina koji će pomoći da pahuljice sporije padaju.

Zatvorili smo staklenku čepom i preokrenuli. Djeca oduševljena, odmah su počeli tresti svaki svoju kuglu, snijeg je padao. Po želji možete ukrasite staklenku . Ovako su na kraju izgledale naše snježne kugle.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.