Kazalište od kartona

12-04-10-kazaliste-lutaka-5

12-04-10-kazaliste-lutaka-3

Ideja za izradu kazališta bila je dugo u planu. E. i L. vole sami smišljati priče i glumiti razne likove iz priča, improviziraju kazalište lutaka gdje stignu. E. voli crtati likove te izrezivati i sa njima glumiti. Bili su presretni kad sam rekla da ćemo napraviti mini kazalište od kartona. Pribavili smo sve potrebno i bacili se na posao. Kako? …Pogledajte u nastavku! 🙂
Pronašla sam odgovarajuću kutiju 75 cm visine i dubine 40 cm. Prije rezanja, flomasterom sam skicirala otvore. Skrojili smo zavjesu od žutice i sašili tako da kroz gornji dio provučemo bambus. Dok sam se bavila rezanjem kartona Eva je flomasterima za tekstil na zavjesi nacrtala cvjetiće.

12-04-10-kazaliste-lutaka-112-04-10-kazaliste-lutaka-2

Isti dan smo svi zajedeno kaširali, nakon 2 dana kada je bilo sasvim suho obojili smo prvo u bijelo pa u svijetlo zelenu i plavu. Dok se boja sušila od kolaž papira izrezali smo cvijeće, drvo, životinjice te zalijepili na kutiju. Montirali smo zavjesicu. L.i E. odmah su prionuli igri. Eva je izradila likove od papir, izrezala i zalijepila na drveni štapić.

12-04-10-kazaliste-lutaka-312-04-10-kazaliste-lutaka-4

Kako smo napravili kazalište sjena možete pogledati ovdje.

Written by Iva