Iva Kreativa

Avioni od plastičnih boca

-
Objavljeno u Papier mache
- Ponedjeljak, 02 Svi 2011 - Napisala -

11-05-02-kasirani-avion-08

Napravili smo dva aviona od plastičnih boca.

Pisala sam već ovdje da je Marko želio da mu napravimo avion, naravno da smo napravili i jedan avion za nas.  Prvo sam izabrala plastičnu bocu odgovarajuće širine koja ima čep, krila sam izrezala od kartona.

Ljepila sam ih na bocu ljepljivom trakom i tek onda vrućim ljepilom (ne previše jer topi plastičnu bocu pod visokom temperaturom). Propeler sam napravila od kartona i zalijepila ga na čep. Za kotače su mi poslužila žute kutijice od Kinder jaja. Sada je avion bio spreman za kaširanje, lijepili smo novine u dva sloja

Sušili se par dana, lijepo, toplo vrijeme išlo nam je na ruku.  Obojili smo ga bijelom bojom, u dva sloja, da se novinski papir što manje vidi.

Avion smo obojili šareno, napisali naziv kompanije te smo na obojani avion zalijepili slike putnika i pilota. Slike sam razvila kod fotografa da mi budu iste veličine.

Propeler mi je zadavao malo muke, bilo je pipljivo kod kaširanja, nakon sušenja morala sam ga pričvrstiti vrućim ljepilom jer se dio opustio. Naš avion je dio rekvizita za igru, Leon je prezadovoljan. Smile

Marku smo njegov avion zalijepili na ukrasnu kutiju za rođendan tako da si može lako skinuti za igru.

Kako smo napravili kanadera možete pogledati ovdje.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Više u ovoj kategoriji: « Male kućice Cvijet u tuljku »

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.