Iva Kreativa

Hello kitty za Evu

-
Objavljeno u Papier mache
- Petak, 01 Travanj 2011 - Napisala -

Evi sam pripremila veliko iznenađenje za 6. rođendan ,napravila sam joj veliku Hello Kitty (80x50 cm)! Dok sam je radila, sakrivala sam ju po raznim dijelovima stana, pa čak i kod none, da ju ne bi vidjela prije rođendana. Za sve nas to je bio pothvat godine. Evo zašto...

Eva se jako veseli svakom rođendanu na koji je pozvana, a posebno se veseli trenucima u kojima se dogovaramo što napraviti i kao poklon darovati. Ona jako voli umatati i ukrašavati poklone, pa sam stoga odlučila da ću njoj napraviti nešto posebno, nešto što će je razveseliti više od nekog drugog (kupljenog) poklona.

Bilo je očito da sam si zadala poštenog posla, Hello Kitty sam počela raditi još u Veljači tako da me iznenadni problemi koji mogu naići ne iznenade.  Prvo sam odlučila kakvu Hello Kitty želim! Morala je samostalno stajati i da je velika, da je ima. Nisam se do sada nikada upuštala u takvo što pa je sve trebalo dobro planirati. Uz organiziranost i upornost, sve je ostvarivo! ;-)

Skicirala sam sve što sam isplanirala na papir i krenula u potragu za odgovarajućim kartonom. Našla sam tvrđi karton odgovarajuće širine, nacrtala prednju i stražnju stranu pa odrezala po crti koju sam skicirala. Nakon toga spojila sam prednju i stražnju stranu, bočne dijelove i sve zalijepila debelom ljepljivom trakom. Unutrašnjost sam napunila papirom da ne bude šuplja i da bude čvršća.

Na dnu, gdje su joj noge, zalijepila sam dva velika metalna čepa (od staklenke krastavaca) da mi služe kao postolje, da može stajati samostalno. Trebalo je pogoditi odgovarajući položaj zbog ravnoteže cijele lutke što nije išlo glatko ali sam na kraju uspjela. :)

Nakon toga počela sam kaširati. Velika površina iziskuje puno sati rada. Kaširala sam dva puta svaku stranu, a u jednu večer stigla bi samo jednu površinu završiti. Tada mi je bila južina što mi nikako nije pomagalo sušenju pa sam između dva kaširanja morala čekati i po 7 dana. Svaki detalj se pomno planirao, sve sam planirala iz faze u fazu. A gdje sa Kitty kaširanom, glomaznom, to je bila špijunska misija, nema gdje je nismo držali. :)

Na kraju je došao red na bojanje. Prvo u bijelu, osnovnu boju pa zatim pojedine dijelove drugim bojama koje Eva voli. Ukrasila je Evinim omiljenim šljokicama i cvjetićima i napravila sam joj mašnu od papira. Tada je, srećom, tri dana puhala bura što je idealno vrijeme za sušenje. Nakon što se sasvim osušila odnijela sam je na tajnu lokaciju da ne riskiram da je Eva otkrije.

Za kraj moram reci da sam jako zadovoljna kakva je ispala, uživo je još i ljepša nego na slici (sorry fotograf)!

Pinatu Hello kitty možete pogledati ovdje.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Više u ovoj kategoriji: « Male kućice Torta za vrtić, 2011. »

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.