Iva Kreativa

Tečaj retorike - Umijeće govorništva

-
Objavljeno u Novosti
- Nedjelja, 03 Lipanj 2018 - Napisala -

Početkom svibnja, počela sam istraživati na internetu da li ima radionica i tečajeva o javnom nastupu. Sve sam pogledala i pročitala na temu. Veeelika želja bila mi je pohađati tečaj. Jedan dan, počekom svibnja, prijateljica mi je javila da je pročitala u novinama da se održava tečaj retorike u Puli... mojoj sreći nije bilo kraja... :) Čudo! Rekla sam i bez razmišljanja prijavila sam prijateljicu i sebe, toliko sam bila sretna da se održava u mom gradu i termin koji mi odgovara. :)  Moja draga prijateljica i ja pohađale smo trodnevni tečaj od  do 

Tečaj će se opet održati u rujnu, preporučujem svima koji imaju tremu pred javni nastup, kako suzbiti tremu, govor tjela, pripreme govora, vježbe. Meni osobno - tečaj je puno pomogao. Kako sam zadnjih tjedana imala dosta intervjua i javnog nastupa, tečaj mi je došao u pravom trenutku. :)

Strah se suzbija samo ako se s njim suočimo, ja se svog straha ne sramim, daleko sam ja još od dobrog govornika. :) Brzo pričam, puna glava misli ( tri koraka sam uvijek ispred onoga što govorim :) ) koje želim što prije izgovoriti, trema i boja glasa koju ne volim ni čuti :) samo su neke od mojih "nedostataka".Učim i trudim se, nakon svih intervjua i govora u knjižnici na promociji moje knjige "Kreativne ideje", gdje sam govor govorila iz glave ( što je za mene bilo nešto sasvim novo i prvi put u životu) . Mogu samo reći da sam zadovoljna i da se s tremom puno bolje nosim, a nekad, kad se sjetim ( a to moji bliski znaju) trema bi  me totalno blokirala .... :) Moj primjer - suočavanje i samo suočavanje sa strahom može pomoći. Zvuči kao floskula, ali vjerujte da nije. :)

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.