Organizacija nakita – 2.dio

12-03-02-stalci-nakit-512-03-02-stalci-nakit-2

 

 

 

 

 

 

 

 

Zadnjih dana bavila sam se čiščenjem stana i novim razmještajem. Sva sam u tome. Zadovoljna sam kad bacim oko na uredan nakit, kad ono šta zamislim odmah i nađem. To je prava stvar.

Današnji post je organizacija nakita (i dodataka) 2.dio: naušnica, ogrlica, prstenja i naočala.

Okvir za naušnice

12-03-02-stalci-nakit-3

Od svog nakita, naušnice kolo vode u zapetljavanju. Držnje u raznim kutijicama nije pregledno. Imala sam predivan starinski crni okvir bez stakla. Valjalo ga je urediti, prvo skinuti crnu boju, potom sam ga obojila u bijelo. Sa stražnje strane zalijepila sam šest kukica, sa svake strane tri. Koje su mi poslužile za provući žicu na koju ću objesiti naušnice. Okvir za naušnice je gotov, pregledno i jednostavno.

Dekorativna grana za više namjena

Jedno ljetno popodne na plaži pronašla sam velike dvije grane koje je more izbacilo na obalu, prekrasno obrađeno, moram reći da je to bila ljubav na prvi pogled. Oni koji kao i ja sakupljaju svašta znaju o čemu ja to pričam, ops pišem! Ni klinci se više ne čude mami koja uvijek nešto sakuplja već mi je E. odmah priskočila u pomoć i uputila znatiželjni upit: “Mama, što će to biti ?” Smile

Grana je lijepa sama po sebi, na moj interijer više odgovara bijela. Obojila sam te nakon toga probušila rupe i stavila kukice. Objesila sam je na zid i objesila nakit.

12-03-02-stalci-nakit-7

Stalak za prstenje

Svoju lijevu ruku iscrtala sam na kartonu te odrezala škarama.Za postolje sam uzela okrugli karton od potrošene pik trake, u unutrašnjost kruga stavila sam (kartonsku) ruku, sa prstima prema gore. Prvo zalijepila trakom, potom kaširala u 3 sloja. Nakon sušenja obojala sam dvaput bijelom bojom, kad se dobro osušilo napravila sam crne točkice. I moj stalak za prstenje je gotov.

12-03-02-stalci-nakit-412-03-02-stalci-nakit-112-03-02-stalci-nakit-2

Vješalica za naočale

Volim drvene vješalice, stara još od moje none, posebno mi draga. Obložila sam vješalicu dekorativnim papirom MOD PODGE ljepilom. Naočale sam objesila za donju pregradu vješalice, ovako je na kraju izgledalo:

12-03-02-stalci-nakit-612-03-02-stalci-nakit-5

Written by Iva