Iva Kreativa

Bubice iz Latice

-
Objavljeno u Maškare
- Ponedjeljak, 11 Veljača 2013 - Napisala -

13-02-11-Bubice_iz_latice-04

U četvrtak 07.02.2013. održan je u Puli 14. Dječji karneval i Maskenbal za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Leonova vrtička skupina sudjelovala je sa svojim odgajateljicama. Nekoliko tjedana ranije u vrtiću je organizirirana kreativna radionica odgajateljica i roditelja izrada kostima za naše mališane. Tema grupe kukci. Leon je izrazio želju biti pčelica.

Na radionici smo izradili krila od spužve i obojali suhim pastelama za što je Eva s oduševljenjem prihvatila. Dogovorili smo kako ćemo kući izraditi rajf s ticalima, crne vreće od smeća skorojene po djetetu , najlonke preko obuće, ruku i glave te sašiti lastik za krila da se može provući kroz ruke.

Prvo smo skrojili crnu vreću od smeća (sa prethodnom obučenom jaknom), napravili otvor za glavu i ruke, zatim smo žutom ljepljivom trakom napravili crte da nalikuje pčelici.

Rajf sam obložila crnom tkaninom, dve loptice stiropora obojila u žuto, zalijepila crne točkice od kolaž papira, fiksirala žutom čupavom žicom i sve vezala na rajf.

Sudjelovalo je 23 maškarane skupine, više od 500 djece. Počelo je sakupljanjem maškaranih skupina kod tržnice uz vesele dječje pjesme i ples podijeljeni su brojevi svakoj skupini te svi zajedno mimohodom krenuli do dvorišta Doma branitelja koji su predvodile mažoretkinje. Uz pjesmu, ples, kroštule i fritule djeca su se zabavljala i veselila. Svaku maškaranu skupinu predstavio je voditelj , svaka grupa dobila je prigodan poklon paket.

Maškarane skupine svi do jedne maštoviti i napravljeni sa puno truda i ljubavi. Neke od njih možete pogledati u slijedećim fotografijama.

Podijeli na društvenim mrežama

Submit to DeliciousSubmit to DiggSubmit to FacebookSubmit to Google PlusSubmit to StumbleuponSubmit to TechnoratiSubmit to TwitterSubmit to LinkedIn
Iva Kreativa

Nema ljepšeg osjećaja nego kada radiš ono što voliš i pritom istinski uživaš. Danas znam da je kreativnost sastavni dio mog života, nešto bez čega ne mogu zamisliti dan. Obožavam stvarati i onaj nevjerojatan osjećaj kada stvaraš je neopisiv.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Više' saznajte više o kolačićima na stranici. Klikom na poveznicu 'Prihvaćam' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.