Snjegovići

 

Nikada dosta snjegovića, ideje i načina ima mnogo. Ono što je potrebno za napraviti reciklirane snjegoviće je mašta, svi su na neki svoj način jedinstveni.

Pogledajte oko sebe, naći ćete dovoljno materijala za izradu. Mi smo iskoristili razbijene ukrasne plastične (prozirne) kugle, stiroporne kugle, sitni stiropor, lijepe boce, plastične (ranije kaširane) posude, kratke ostatke čupave žice. 🙂

Više u nastavku teksta… 🙂

Ideja mi je sinula kada su mi na moju veliku žalost pale i razbile prekrasne (prozirne) plastične kugle. Bilo mi ih je žao baciti jer su prekrasne. Smile Imale su pukotinu preko pola kugle. Sinulo mi je da bi mogli iskoristiti plastične posude koje smo (ranije kaširali) te smo iskoristili sve što smo nam je ostalo od ranije ili što smo pronašli.. Plastična kaširana posuda već je bila obojana bijelom podlogom baš kako nama treba. Na posudu smo stavili kuglu koju smo prethodno napunili malim sitnim stiroporima. Kugla je postala glava na koju smo zalijepili kapicu, nos, usta, mrkvu od papira. Na posudu tj tijelo snješka zalijepili smo zvjezdane botune od papira te sa svake strane probušili rupicu i provukli smeđu čupavu žicu. Sada naši slatki snješkići imaju ruke.

 

12-02-22-snjegovici-1

Lijepe staklene boce iskoristili smo napunivši ih stiroporom, glave su bile stiroporne kugle ili plastične (manje) kugle. Ukrasili ih ukrasima od papira. Super iskorišteni predmeti te ostaci od prijašnjih radova uloženi su u ove snjegoviće a nadasve lijepa zabava za cijelu obitelj. Drago mi je da E. i L. prepoznaju i vide da se od najobičnije plastike može napraviti čudo.

Slušam njihove ideje, njihovu maštu, iskrenost, kada vidim njihov beskrajan intuzijazam to je nešto što me ispunjava i čini sretnom mamom.

Naša ekipa snjegovića na kraju je ovako izgledala:

12-02-22-snjegovici-3

Još snjegovića možete pogledati ovdje i ovdje.

Written by Iva