Torta od papira za prijatelje

12-04-04-rodjendanska-torta-4

12-04-04-rodjendanska-torta-5

 

 

 

 

 

 

 

Svake godine radimo različitu tortu, za 6. rođendan napravili smo tortu na šest katova. Evin 7. rođendan je posljednji rođendan u vrtiću pa smo napravili tortu od papira od 24 dijelova, na 2 kata.

Torta je rađena zajedno sa slavljenicom, zajedno smo odabrali papir, ukrase i boju. Moram reći da je po Evinoj želji torta u ljubičasto rozim bojama, prava torta za djevojčicu. Postupak je jednostavan, možda izgleda komplicirano ali zaista nije i svatko se može okušati. U nastavku slijedi postupak.

Za tortu od papira koristili smo škare, ljepilo, ljubičasti papir (160 g), roza satenska traka i  organzu za cvjetove. Torta od 12 dijelova nije dovoljna za broj djece u grupi stoga smo odlučili napraviti tortu na dva kata (24 dijelova), prilagodivši šablonu koju sam pronašla na https://heatherjslife.blogspot.com. Ukoliko i vi želite napraviti sličnu tortu, slobodno se poslužite po šablonama koje sam koristila: donji red i gornji red.

Kada smo napravili kriške, satensku traku smo zalijepili po dužini kriške (sa bočne strane) te vezali kod otvora. Na svaku krišku zalijepili smo cvjetove koje sam napravila od roza organze, i u svaki cvijetić sašila tučak od drvene perlice po Evinoj želi.

12-04-04-rodjendanska-torta-112-04-04-rodjendanska-torta-3

Torta je dobila tanjur koji smo napravili od kartona i role toalet papira u tehnici kaširanje papira.

12-04-04-rodjendanska-torta-212-04-04-rodjendanska-torta-5

Na kraju kada je sve bilo gotovo u svaku krišku torte stavili smo po jedan balon i hand-made cvijetić za svako djete. Sutra Eva nosi svoju tortu u vrtić i želimo joj da se lijepo zabavi  u društvu prijateljia i odgajateljica.

Evinu tortu za 6. rođendan pogledajte ovdje. Tortu za 8 rođendan pogledajte ovdje.

Written by Iva