Tri ježića

11-09-29-jezurka-511-09-29-jezurka-6

Po dječjoj želji upustili smo se u pustolovine ježurke ježića. Danima smo dogovarali kako ih napraviti, od kojih materijala, prijedlozi za bodlje bili su različiti. Svatko je imao svoju viziju. Što smo dogovorili i kako smo napravili naša tri ježa, pročitajte u nastavku.

Prvi zadatak: pronaći tri manja balona. Napuhane balone kaširali smo u dva sloja, sušili svaki sloj jedan dan. Nakon toga zalijepili smo čep (za njušku) preko čvora balona i opet kaširali da bude čvrsto. I ostavili na jednodnevnom sušenju. Dno balona koje će nam biti donji dio ježa malo smo spljoštili da nam jež sjedi, da ne bude kotrljajući ježić.

11-09-29-jezurka-111-09-29-jezurka-2

Sada naši ježići poprimaju oblik. Iako još uvijek ne liče na sebe! Bacamo se na bojanje, prvo smo sva tri ježa obojili u bijelo, nakon sušenja, svaki jež skicirali smo olovkom, označili crtom između glave i tijela te počeli bojati glavu u crno a tijelo u smeđe. Nakon sušenja došle su na red bodlje. Napravili smo ih od papira, crni papir izrezan u trokute približno istih veličina te savijene na dnu, taj savijeni dio lijepili smo na ježa i naše su bodlje bile prave pravcate, naš jež poprimio je sasvim novi izgled, počeo je nalikovati na sebe i bez očiju i njuške. :-)))

11-09-29-jezurka-411-09-29-jezurka-3

Bodlje su nam bile veliki posao, radili smo ih nekoliko popodneva, trebalo je izlijepiti tri ježa, ali eto uspjeli smo.

Na kraju smo zalijepili plastične oči, nacrtali usta i naši ježići bili su gotovi. Jedan jež ide kod Leona u vrtić, drugi kod Eve a treći za sada ostaje kod nas.

11-09-29-jezurka-611-09-29-jezurka-7

Written by Iva