Vještica od bundeve :)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Svake godine u ovo doba spremamo se napraviti neku Halloween dekoraciju – nije da u to vjerujemo nego se samo dobro zabavljamo.Ove smo jeseni odlučili napraviti bundevu-vješticu. Kako? Pročitajte u nastavku…Da bi naša bundeva-vještica zaživjela, bilo je potrebno pronaći odgovarajuću bundevu. Moji bližnji znaju da (već) krajem rujna krećem u potragu za bundevama. 🙂 🙂 🙂 Plan je bio pronaći bundevu koja ima dužu peteljku (koja će poslužiti kao vještičji nos). Zahvaljujući dobroj teti s tržnice došla sam do idealne, baš kakva mi je trebala: duža peteljka, okolo pravilna, zdrava i lijepa bundeva. 😉 Za napraviti vješticu sve potrebno imamo kući: narančasti krep papir, crni hamer i zelenu boju. Prvo smo oprali bundevu, nakon toga smo je obojili zelenom bojom.

 

 

 

 

 

Kada se bundeva osušila stavili smo je na amortizer (koji mi je inače stalak za cvijeće), crnom starom majicom obložila sam stalak/oprugu. Grickom krug napravili smo oči od crnog i bijelog hamera, mašnu, trepavice, usta i pauka napravili smo od crnog hamera.

 

 

 

 

 

 

E. i L. rezali su narančaste trake od krep papira i lijepili kosu. Od crnog hamera napravili smo šešir, ljubičaste zvjezdice napravili smo grickom za papir.

 

 

 

 

 

 

Kada smo je završili našoj sreći nije blo kraja, smjestili smo je kod ulaza u stan. Klinci oduševljeni vješticom koliko nalikuje pravoj vještici. 🙂

 

Written by Iva